Γιατί να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας το skin cycling;

Γιατί να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας το skin cycling ;

Από τη χημικό, Πάστρα Μαριλένα

Ο όρος “skin cycling ”, επισημάνθηκε πρώτη φορά από την δερματολόγο Whitney Bowe, με περισσότερους από 985.200 ακόλουθους στο Tik Tok. 

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας δεν συμβάλλει μόνο στο να αποκτήσουμε όμορφο, υγιές και λαμπερό δέρμα, αλλά συμβάλλει και στην αλλαγή της διάθεσης. Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας -skincare routine- είναι μια καθημερινή ιεροτελεστία, κατά την οποία αφιερώνουμε χρόνο για τον εαυτό μας, ξεκινώντας με ευεξία την μέρα και χαλαρώνοντας πριν τον ύπνο, εξισορροπώντας έτσι  την διάθεση και απομακρύνοντας το άγχος της μέρας.

Το “skin cycling”, αφορά την βραδινή περιποίηση της επιδερμίδας σε εβδομαδιαία βάση. Ο κύκλος περιποίησης αφορά 4 νύχτες και επαναλαμβάνεται μέσα στην εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα απορροφά όλα τα απαραίτητα δραστικά συστατικά, αναγεννάται και γίνεται πιο ανθεκτική ενάντια στην πρόωρη γήρανση και τις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Επιπλέον μια υγιής επιδερμίδα μπορεί να συγκρατήσει καλύτερα τα προϊόντα του μακιγιάζ, με αποτέλεσμα το μακιγιάζ να παραμένει αναλλοίωτο για περισσότερες ώρες, χωρίς να χρησιμοποιήσετε βαριά προϊόντα μακιγιάζ. 

Μέσω της μεθόδου του “skin cycling ”, η απολέπιση της επιδερμίδας και η χρήση ρετινόλης δεν προκαλούν ερεθισμούς. 

1η νύχτα : Απολέπιση

Τα προϊόντα χημικής απολέπισης περιέχουν τα λεγόμενα AHAs, BHAs και PHAs, είναι αποτελεσματικότερα από τα φυσικά απολεπιστικά (scrubs) ενώ προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό.

Κλειδώνετε με μια απλή ενυδατική κρέμα.

2η νύχτα : Ρετινόλη

Ιδανικά ξεκινήστε με ρετινόλη χαμηλού ποσοστού ωσότου συνηθίσει η επιδερμίδα σας, ειδικά αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα. Εφαρμόζετε την ενυδατική σας πάνω από τη ρετινόλη αν είναι σε μορφή ορού.

3η και 4η νύχτα : Αποθεραπεία 

Την 3η και 4η νύχτα αφήνετε την επιδερμίδα να ξεκουραστεί εφαρμόζοντας κρέμες χωρίς δραστικά συστατικά, με κεραμίδια, barrier creams για την αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού και ξηρά έλαια.

Μην ξεχνάτε την αντιηλιακή προστασία το πρωί ειδικά μετά από τις δύο πρώτες νύχτες. 

To “skin cycling” είναι αποδεκτό από πολλούς δερματολόγους με αποδεδειγμένα οφέλη για την επιδερμίδα. Στο Lueur, θα βρείτε όλα τα προιοντα που χρειάζεστε για τη βραδινή ρουτίνα του “skin cycling”.

Συμβουλεύεστε πάντα το δερματολόγο σας, ειδικά αν υποφέρετε από δερματικές παθήσεις. Η σωστή ενημέρωση θα σας οδηγήσει στο να έχετε μια όμορφη επιδερμίδα. Τα προιοντα μακιγιάζ στο Lueur ακολουθούν τη φιλοσοφία του less is more. 

Αγαπήστε το δέρμα σας και τις ατέλειές του, φροντίζοντάς το!

Περισσότερα άρθρα
INUWET - ADVENT CALENDAR 24 DAYS TO CHRISTMAS - Lueur Skincare and more

Christmas cute & creative Gifts

Ο Δεκέμβριος έφτασε. Το κρύο ξεκίνησε. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Κάθε χρόνο, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, όλοι σκεφτόμαστε το ίδιο πράγμα. Τι δώρο θα κάνουμε στα

Καλάθι αγορών
Scroll to Top